תאריך לידה: 01/08/1898 י"ט אב תרנ"ח תאריך פטירה: 06/09/1982 י"ח אלול תשמ"ב בן רבקה ואפרים שמואל בן 84 במותו. מקום לידה: ליטא מקום קבורה: בית הקברות כנרת שורה: 3 מספר: 4 שנת עליה: 1920 קבוצת השתייכות: חברי כנרת
נולד בווילנה למשפחה דתית בת 8 ילדים. ההורים עסקו במסחר ומלאכה.מאיר קיבל חינוך מסורתי וגם השכלה כללית ולמד מכונאות ומסגרות בטכניקום של "אורט". בגיל צעיר הצטרף לתנועת הנוער "צעירי-ציון", מילא תפקיד של מזכיר והקים סניפים בכל ערי ליטא, כמו כן פעל רבות בוועד הקהילה בווילנה כנציג תנועות הנוער בשנים הקשות של מלחמת העולם הראשונה.
מאיר היה גם בין מייסדי הסתדרות "החלוץ" בליטא וארגן את קבוצת החלוצים הראשונה "קבוצת וילנה" ועלה יחד אתה לארץ בשנת 1920. בארץ עבר מאיר חבלי קליטה קשים, גופו החלש הסתגל בקושי לעבודה פיזית ולתנאי החיים במחנות בכבישים. עם בואו לכנרת יחד עם כל הקבוצה בשנת 1922 התאושש ונרתם במסירות בעול המשק. עבודתו הראשונה הייתה כמכונאי במוטור הישן על חוף הירדן, מוטור נפט רעוע שהמים מהירדן זרמו אליו בתעלה פתוחה שכל יום נסתמה וצריך היה לחפור בידיים בבוץ ולנקותה. כשהגיע הטרקטור הראשון המשותף לשלושת משקי העמק, כנרת ושתי הדגניות, טרקטור גדול מציוד ישן של הצבא הבריטי היה מאיר הראשון שעבד עליו.
עם העברתנו לנקודה החדשה הקים מאיר מסגריה מסודרת במשק, אחרי זה היה בין מקימי מכון הירמוך והאקוודוקט שהוביל את המים ממנו לכל אורך העמק. שנים רבות עבד במפעל זה כמכונאי והיה חבר ועדת המים האזורית. לאחר מותו הוצב שלט לזכרו במוצא האקוודוקט.
לאחר שנאלץ מפאת גילו לפרוש מעבודה פיזית עבד עוד מעל 10 שנים בהנהלת החשבונות של המשק.
בשנות החמישים טיפל מאיר רבות במעברת צמח וזכה להוקרה רבה מצד העולים החדשים, התימנים ובני עדות אחרות.
מאיר היה פעיל בוועדות שונות בקבוצה, כתב הרבה בעלון כנרת ומספר שנים גם ערך אותו.
מות רעייתו אסתר ז"ל בשנת 1967 דיכא אותו מאוד, ובסוף ימיו המר לו הגורל ושנים אחדות התענה בייסורים גופניים קשים.
השאיר אחריו 3 בנים שלום, יעקב ושמואל. שתי בנות – שושנה ורוני, 24 נכדים ו - 15 נינים. |