תאריך לידה: 15/11/1899 כסלו תר"ס תאריך פטירה: 21/04/1956 י' אייר תשט"ז בן אסתר ואליהו בן 56 במותו. מקום לידה: טבריה מקום קבורה: בית הקברות כנרת שורה: 4 מספר: 1 שנת עליה: 0 קבוצת השתייכות: חברי כנרת
נולד בטבריה. למד ב"חדר" ובישיבה. בגיל 17, במלחמת העולם הראשונה, התנדב לצבא הבריטי והיה חייל בגדוד העברי הראשון. בתום המלחמה שהה שנתיים בווינה ובשובו לארץ היה בגדוד העבודה. למד בסמינר למורים בירושלים והתמסר להוראה. היה גם מדריך בבית-הספר לעיוורים. הציב לו לייעוד הנחלת השפה העברית לעולים. בהוראתו הטיף לאהבת הארץ, לאהבת האדם, לחיי עבודה ולחיי כפר. יחד עם מורים אחרים יצא למצרים (1926) ועסק בהוראה לילדים עברים. שם נשא את שפרה לאשתו, וזו עבדה כגננת לילדים. ביתם במצרים היה פתוח לכל ארץ-ישראלי שהזדמן שם. במלחמת העולם השנייה היו החיילים מהארץ מבאי ביתם הקבועים. בימי קרב אל-עלמיין החליטו מאיר ושפרה לעזוב את מצרים ולחזור לארץ. הגיעו לכנרת ובנו כאן את ביתם. באלול ש"כ (1942) נתקבל מאיר כחבר לקבוצה.
מאיר הורה את הלשון הערבית בבית-הספר שבעמק הירדן, ובטבריה – בשיעורי ערב לשוטרים. בצפת ניהל מטעם הסוכנות קורס לערבית למוכתרים ממשקי הגליל. במלחמת השחרור, בזמן המצור, היה שוקד על פענוח השידורים ברדיו מארצות ערב, והיה בזה לעזר רב למפקדה הגושית. בסוף 1948 יצא מטעם הסוכנות היהודית לשנתיים לדרום צרפת כשליח עלייה למחנות של עולי צפון אפריקה. עם שובו לימד עברית באולפנים של הסוכנות בנתניה ובהר כנען.
איש אציל-רוח, צנוע בהליכותיו, נאמן ומסור לעקרונותיו. מטרת חייו – עזרה בקליטת עלייה ומיזוג גלויות. היה מפרסם מפעם לפעם, בייחוד בעלונים של כנרת, פרקי הגות ושירה מלאי חן. בשלהי מלחמת העולם השנייה פרסם תוכנית והצעה פורטת להחלפת ערבים מהארץ בהמוני היהודים מארצות ערב.
במלחמת השחרור שכל את בנו יחידו זמיר בקרבות בצמח.
בן 56 היה במותו.
הניח אחריו את שפרה אשתו, בת – אביבה ושני נכדים.
|