תאריך לידה: 05/06/1921 א' סיון תרפ"א תאריך פטירה: 20/10/1996 ז' מרחשון תשנ"ז בן יונה ושמואל סטולר בן 75 במותו. מקום לידה: חצר כנרת מקום קבורה: בית הקברות כנרת שורה: 18 מספר: 1 שנת עליה: 0 קבוצת השתייכות: חברי כנרת
ננולד ב"חצר" כנרת, הבן הבכור למשפחת סטולר, עם אחיו התאום אורי. במשפחה היו 8 ילדים. עם כל ילדי ה"חצר" גדל בה במעורבות וחופש והיה שותף לכל הנעשה בה. ב - 1929 כשחברי כנרת עברו מה"חצר" ל"גבעה", לקח על עצמו לעזור ככל שיכול ביותו ילד צעיר.
ב - 1939 התקבל עם קבוצה ראשונה של בני המקום לחברות בכנרת, שנערכה בחגיגיות מיוחדת. ומאז, כל שנותיו היו בכנרת.
ב - 1942 נשא לאישה את מלכה בת-תקוה, שהייתה בהכשרת "הנוער העובד" בכנרת, משכונת בורוכוב. כאן הקימו את ביתם, ונולדו להם שלושת ילדיהם.
זמן קצר לאחר נישואיו התגייס לבריגדה במסגרת הצבא הבריטי. פעל באירופה למעלה מ - 5 שנים במלחמת העולם השניה. בהיותו נהג בצבא, עסק ברכישת נשק והעברתו ל"ארגון ההגנה" בארץ בכל דרך שמצא, כמו-כן טפל בשארית הפליטה, שנשארה אחרי ה"שואה". עזר רבות להעבירם מכל פינות אירופה לאניות המעפילים, דרך הברחת גבולות וסכנות רבות. כשחזר מהמלחמה, השקיע עצמו בפעילות בכנרת , היה חבר מזכירות וועדות שונות, ונבחר כציר בוועידות התנועה.
ב - 1957 יצא לקורס מרכזי משק, ב"מדרשת רופין". עם חזרתו מהקורס, נכנס להיות מרכז משק, ולקח על עצמו לעזור בניהול קיבוץ "האון", כמרכז משק, יזם הכשרת שטחים על הר פוריה והקים את ענף מטעי הנשירים בשטחי ההר. שלוש שנים פעל בקיבוץ "האון" בשטח המשקי וגם בשטח החברתי.
ב - 1961 נכנס לנהל את גן-הירק, ונבחר כחבר בוועדת קרקעות, בה כיהן שנים רבות.
ב - 1964 יצא עם המשפחה לשליחות בבוליביה, מטעם משרד הביטחון, שימש כנספח חקלאי וראש משלחת בשגרירות שם.
בשנים 1967 - 1969 נבחר לסגן של יואל ארצי, מנהל המפעלים האזוריים בעמק-הירדן. שנים רבות המשיך להיות חבר הנהלת המפעלים.
בין 1970 - 1972 היה מזכיר קב' כנרת, היה מזכיר דינמי, שדחף בנייה גדולה של שיכוני קבע לחברים, התמסר לטיפול וחידוש של חדר-האוכל, לבניית חדרי חולים, בניית מבנים לחברת הנעורים בית-ירח במקום הצריפים. טיפל בבניית בריכת השחייה, פעל בקליטת משפחות חדשות.
ב - 1973 נבחר לעסוק בחיפוש תעשיה, מפנה גדול בתפישתו החקלאית. ריכז את וועדת התעשייה הראשונה, ולקח על עצמו להקים את מפעל המטקות "חופית". הרחיב אותו לכדורים וצעצועים. מנחם הקים את מפעל הפלסטיק, וב - 1979 עבר לייצור מכלים למים, ובריכות ביוב.
ב - 1984 מסר את ניהול המפעל לאיתן פ. והתמנה, ליזם ואיש הפיתוח של "חופית". ב - 1990 כשקנו מרוטופלסט את המפעל, היה מנחם האחראי על ביצוע התשתית והמבנה. עד יומו האחרון פעל ב"חופית", יזם וקידם אותה, הכיר את כל העובדים והיה לו יחס אישי לכולם.
יחד עם פעילותו הרבה במשק, טיפח וגידל את משפחתו, הקדיש עבודה ותבונת כפיים לביתו ולילדיו, בעצמו טיפח את הגינה וריצוף וכל אשר בה.
מנחם אהב את כנרת ביתו והיה גאה וקנאי לה. אהב את האנשים והילדים החיים בה. דמותו הייתה דמות שאפיינה את כנרת.
השאיר אחריו את מלכה אשתו, את ילדיו- שלומית, אבשלום ורחלי, שני חתנים וכלה, ואתם 14 נכדים ו - 2 נינים. |