תאריך לידה: 12/10/1913 י"א תשרי תרע"ד תאריך פטירה: 27/04/1992 כ"ד ניסן תשנ"ב בן חיה ברכה ושרגא פייבל בן 79 במותו. מקום לידה: ירושלים מקום קבורה: בית הקברות כנרת שורה: 27 מספר: 9 שנת עליה: 0 קבוצת השתייכות: חברי כנרת
היה דור רביעי למשפחה חרדית בירושלים. ישראל ואחותו הגדולה-מלכה, התייתמו בגיל רך מאמם, הסבתא מגדלת את הילדים, אביו נישא בשנית ומתווספים אליהם עוד שלוש אחיות ואח. האב מפרנס את משפחתו מהוראה בבית היתומים "דיסקין" שבירושלים.
ישראל לומד ב"חדר" ואחר-כך, עובר לישיבה "עץ-חיים" שליד ביה"כ "החורבה" שבעיר העתיקה.
בגיל 18 הוא מעז לצאת בסתר מ"הישיבה", על מנת ללמוד עבודה חקלאית , במשק הפועלות של רחל ינאית (בן-צבי). כעבור שנה, בגיל 19, הוא עוזב בסתר הכל מאחוריו, ומגיע לקיבוץ דגניה א'. שם הוא מתאקלם בין בני-הנוער מבן-שמן ובוגרי בית-החינוך מתל-אביב. עד מהרה הוא נהיה אחד משלהם.
ב - 1933 הוא עובר עם הנוער לקב' כנרת , היעד- קיבוץ חדש, "יצירה עצמאית". ב - 1934 הם עוברים כגרעין התיישבות למושבה "מגדל"- כפלוגת עבודה.
ב - 1937 הם מקימים את קיבוץ גנוסר, שלחוף הכנרת.
ב - 1939, נושא ישראל את רוחמה כצנלסון, אותה הכיר בקב' הכשרה בכנרת. הם פעילים בהקמת גנוסר, שם נולדים שניים מילדיהם - חגית ובארי. ב - 1945, הם חוזרים לקב' כנרת ובונים בה את ביתם. כאן נולדת בתם- הילה.
ישראל עבד בענפים שונים כאחראי ובעל מקצוע - בגן-הירק, בסנדלרייה, בלול. הוא למד בסמינר למדריכי נוער בירושלים, מקבל על עצמו חברת נוער 4 שנתית, והוא סועד אותם, מלמד ומדריך. אחר-כך הוא הופך למדריך חברתי, במדרשה למורים ב"אוהלו". שירות מיוחד הוא עושה כחצרן בתי-הילדים בכנרת.
ב - 1972, הוא מקבל על עצמו את הארכיון של כנרת. למרות התנאים הקשים במקלט בו נמצא הארכיון, הוא מתמיד בעבודה זו 18 שנים. בשנתיים האחרונות הוא זוכה לעבור עם הארכיון לבית האמצעי המשופץ, ולעבוד בו בתנאים מתאימים ומכובדים.
ישראל היה אדם שקט ומופנם, אך יצר יחסים חברתיים עם כל מי שהיה בקרבתו, היה לו הומור יהודי, היה בקיא בשפה העברית, קרא רבות, ולאחר מותו התגלה שאף כתב שירים.
בן 79 היה במותו, עבד כמעט עד יומו האחרון, נפטר לאחר מחלה קצרה.
השאיר אחריו את אשתו-רוחמה, בנו-בארי, בנותיו-חגית והילה, כלה, חתנים ואתם 8 נכדים. |
|
|